Edith Piek

Biografie

 

Expositie

 

contact

 

Floating Flowers


Inspiratieschilderijen


Sterrenbeelden


Groep 8


Mixed Emotions


Einde basisschool


Myanmar


 
HOME

OPLEIDING

Tijdens mijn opleiding aan de fotovakschool te Apeldoorn heb ik kennisgemaakt met en me verdiept en bekwaamd in de diverse disciplines van de fotografie.
De module Portretfotografie sprak mij zo aan dat ik besloot dit domein te kiezen voor mijn specialisatie.

WERKWIJZE

Het maken van `portretten met inhoud` begint voor mij met het bedenken van een passend thema.
Ik werk graag conceptmatig.
Zo heb ik voor m`n afstudeerproject 12 modellen geportretteerd tegen een achtergrond die de sfeer heeft van het element dat hoort bij hun sterrenbeeld.
Voor ieder model heb ik een halssieraad gemaakt dat symbool staat voor het teken van de dierenriem.
Ik ben pas tevreden als `alles` lijkt te kloppen; dat probeer ik te bereiken door zorgvuldige keuzes te maken voor bepaalde papiersoorten. In dit geval heb ik gekozen voor een Fine-art print. Verder denk ik dat een lijst of juist het weglaten ervan een foto kan versterken. Bij m`n sterrenbeeldenproject heb ik de baklijsten en de kleur ervan aangepast aan de elementen.

Bij `Inspratieschilderijen` ga ik uit van een bestaand schilderij dat ik vertaal naar een foto. De keuze voor een specifiek schilderij kan een bepaalde gelijkenis zijn; gelaatstrekken die overeenkomen, een mooie lichtval die dan ook in de foto tot uiting komt, een passie of hobby van de geportretteerde, ............ de mogelijkheden zijn onbeperkt.

De foto`s van het thema FLOATING FLOWERS komen mooi uit op plexiglas. Ook hier zijn er uiteraard meerdere mogelijkheden.